Гуардиола: Привилегия е да сме пред клуб като Манчестър Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Те са силни във всяка зона, привилегия е да сме конкуренти", заяви Гуардиола за Ман Юнайтед

Този уикенд във Висшата лига предстои дерби на Манчестър, като мениджърът на Ман Сити – Хосеп Гуардиола, отново похвали градския съперник.

В неделя двата тима ще се срещнат на стадион “Етихад”, а през декември “гражданите” и “червените дяволи” изиграха слаб двубой на “Олд Трафорд”, като попадение не бе отбелязано. След това “гражданите” победиха с 2:0 “червените дяволи” в полуфинал в турнира Купата на лигата.

“Те са силни във всяка зона – плеймейкърът Бруно Фернандеш, скоростта в атака на Джеймс, Рашфорд и Марсиал, опитът на Кавани – един от футболистите, на които се възхищавам най-много за кариерата му. Момчета, това е Манчестър Юнайтед. През цялото време това е топ, топ клуб. Привилегия е да бъдем конкуренти с тях, да бъдем пред тях в класирането. Целта е в неделя да бъдем себе си”, призна той.

“Дербито през декември не беше добро. Анализите доказаха, че мачът беше скучен. Трябва да се признае, че в този период не се представяхме на ниво, но и тогава намерението ни беше да се опитаме да спечелим”, заяви Гуардиола.

Преди сблъсъкът в неделя, двата отбора заемат първите две позиции в класирането на Висшата лига, като Ман Сити има 14 точки аванс пред своя градски съперник.