google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Лявото крило на френския Ланс Жул Кейта ще пристигне до няколко дни в лагера на ЦСКА-София, след като двата тима постигнаха споразумение за трансфера на халфа.

Все още няма конкретна дата за неговото появяване в българската столица, като не е изключено кризата заради коронавируса да предизвика известно забавяне.

Гвинейският полузащитник, който има участия в юношеските национални отбори на своята страна ще играе под наем на “Българска армия” през следващия сезон.

21-годишният Кейта нямаше особено силни изяви с екипа на Ланс през изминалата кампания, като регистрира игрови минути в едва четири мача. Единственият си гол той записа при победата с 3:2 при гостуването на Шатору.

За сметка на това обаче Кейта получи повиквателна за мъжкия национален тим на Гвинея и дори записа дебют в приятелската среща с Коморските острови, загубена с 1:0.

Високият 168 сантиметра Кейта става четвъртото ново попълнение в състава на Стамен Белчев.

Холандският бранител Юрген Матей, пристигащ от Спарта Ротердам, халфът на Льо Авър и национал на Централноафриканската република Амос Юга и сенегалският полузащитник Юнус Санкаре вече бяха представени като футболисти на Червените.