Гюндоган: Веднага бих назначил Гуардиола да води Германия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ако зависеше от мен, щях да го назнача моментално, но мисля, че това е невъзможно, тъй като той е ангажиран с Манчестър Сити", заяви Гюндоган

Наставникът на Манчестър Сити – Пеп Гуардиола, ще бъде перфектен избор за старши треньор на националния отбор и Германският футболен съюз трябва да го назначи моментално – така смята халфът на “гражданите” Илкай Гюндоган.

Германският национал обаче призна, че не вярва, че това може да се случи в скоро време, макар в Германия вече да търсят заместник на настощия селекционер Йоахим Льов, който ще напусне след края на Евро 2020.

“Ако зависеше от мен, щях да го назнача моментално, но мисля, че това е невъзможна задача, тъй като той е ангажиран с Манчестър Сити”, заяви Гюндоган преди световната квалификация между Германия и Северна Македония в сряда.

“Освен това не знам дали аз бих останал в Манчестър Сити, ако той напусне”, призна халфът.

Гуардиола, който води “гражданите” към трета титла на Англия в последните четири сезона. Той постигна забележителни успехи в своята кариера, като освен  с Ман Сити, Гуардиола спечели много трофеи с Барселона и с Байерн Мюнхен.

“Нямам никаква идея какво ще се случи и кой ще смени Льов. С него ни предстоят още 2-3 месеца заедно и всички футболисти ще се опитаме да му дадем изпращането, което заслужава”, завърши Гюндоган.