Добави коментар

Решението на Руската федерация да прекрати изходящите и пристигащи полети с цел борба с Коронавируса предизвика редица полемики относно битката между Хабиб Нурмагомедов и Тони Фъргюсън. Тъй като беше анонсирано, че Нурмагомедов е на територията на Русия, мнозина се запитаха ще има ли мач помежду им и ако да как дагестанецът ще напусне страната и как UFC ще проведе своя ивент.

Поувиха се различни публикации, според които Хабиб вече е извън региона и най-вероятно е в ОАЕ. На живо в инстаграм обаче, Нурмагомедов даде да се разбере, че той е в Дагестан и не знае какво се случва не само с организацията на UFC 249, но и дали ще вземе участие в битката  Тони Фъргюсън.

„Тренирахме в „АКА“ без никаква информация за мача, къде и как ще се проведе. От UFC ни казаха, че 100% няма да е в САЩ. Казаха, че на 99% е сигурно, че ще е в Емирствата, в Абу Даби. След като говорихме с тях се качихме на самолета за Емирствата, месец преди мача. Не помня точната дата, 19 или 20 март. Трябва да проверя. Но, когато кацнахме там, разбрахме, че ще затворят всички граници. И никой няма да може да влезе в страната, освен местните. Така че отлетяхме за Русия. В момента съм в Дагестан и всеки ден тренирам. Макар и да не знам за какво. Защото, когато дойдохме тук, разбрахме, че и тук затварят границите, както в САЩ, в Емирствата, навсякъде. Целият свят е под карантина.”

По-рано се появи информация от журналист на Russian Today, който твърдеше, че Нурмагомедов е останал в Русия. Мениджърът на боеца Али Абделазис пък обяви това за фалшива новина. Цялото объркване вече обаче далеч не е свързано с това къде се намира Хабиб, а дали изобщо ще вземе участие в UFC 249.

“Сега чувам, че търсят нов съперник на Тони, защото той е в Щатите, а аз съм в Русия. Но не съм тук по своя воля. От UFC ме увериха, че мачът няма да е в САЩ и, дори и да не е в Обединените арабски емирства, ще е от тази страна на Атлантическия океан. Обсъдихме всичко с UFC. По това време вече бях прекарал 5 седмици в тренировки в „АКА“. Сега нямам представа какво се случва. Наистина е трудно да се подготвям и да влизам в категорията докато целият свят е в изолация и не съм сигурен за какво тренирам. Но не за пръв път съм изправен пред препятствия в кариерата си“, разказа Нурмагомедов.

Примката около казуса се заплита с все по-сериозна ожесточеност и може би има само един човек, който може да я разплете – президентът на UFC Дейна Уайт.

 

 

 

Добави коментар