Хаким Зиеш – скритият жокер на Челси и Томас Тухел
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Неотдавна мароканецът гледаше към изхода на "Стамфорд Бридж", но в момента ситуацията е коренно различна.

Във вторник вечер английският гранд Челси надделя над френския шампион Лил с 2:0 на „Стамфорд Бридж“ в първия осминафинален сблъсък между двата тима от Шампионската лига.

Мениджърът на „сините“ Томас Тухел отнесе сериозни критики по свой адрес поради факта, че остави белгийската суперзвезда Ромелу Лукаку неизползвана резерва в мача.

Германецът неведнъж е показвал обаче, че не се притеснява да дава нужното време за адаптация на новопривлечените футболисти в състава си и точно по този начин ключовите играчи за домакинската победа над „песовете“ бяха Хаким Зиеш, Кристиан Пулишич и Кай Хавертц.

Тримата трябваше да преглътнат немалко негативни коментари за представянето си след пристигането си в Западен Лондон, но Тухел им даде нужното време и спокойствие и стъпка по стъпка те започнаха да показват истинския си блясък. Хавертц и Пулишич се интегрираха по-бързо в състава на Челси от Зиеш, но мароканският национал в последно време е безспорно един от най-добрите играчи на английския тим.

Във вторник вечер той бе хванал диригентската палка и бе моторът в средата на терена за „сините“, докато не бе изваден принудително от терена заради травма в 60-ата минута.

Първият гол за Челси срещу Лил, който бе дело на Кай Хавертц, дойде именно след асистенция от ъглов удар на Зиеш, а до неговата смяна той бе най-добрият футболист за лондончани на „зеления килим“.

Само допреди няколко месеца обаче положението на Зиеш в Челси не беше никак цветущо. Полузащитникът имаше сериозно намерение да напусне тима, а основната причина за това бе малкото игрово време, което получаваше. За интерес към него през зимния трансферен прозорец се заговори, че има от немския гранд Борусия Дортмунд, но в крайна сметка атакуващият халф остана в Челси и изглежда, че направи правилен избор.

Неотдавна на Зиеш се гледаше като на 40-милионен провал, но в момента той е сред най-важните играчи в постройката на Томас Тухел.

Хаким Зиеш – скритият жокер на Челси и Томас Тухел 1

На 28-годишния офанзивен футболист трябваше повече от година, за да се приспособи по най-добрия начин в редиците на Челси. Всички обаче знаеха, че рано или късно Зиеш ще покаже категоричната си класа и ще започне да блести – така както го правеше в Аякс от онзи невероятен отбор с Френки де Йонг, Дони ван де Беек, Андре Онана и други, който достигна до фазата на полуфиналите в Шампионската лига през 2019-та година.

По всичко изглежда, че мароканецът ще продължи с добрите си изяви за Челси и занапред, а така той може да се превърне в скрития жокер за Томас Тухел по пътя към защитата на трофея от ШЛ.

Настоящият контракт на Зиеш с Челси е до средата на 2025-та година, а ако продължава така, е сигурно не само, че той ще бъде изпълнен докрай, а и може съвсем спокойно от „Стамфорд Бридж“ да му предложат нов – нещо, което изглеждаше илюзорно само допреди месеци.