google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Фабио Виейра отново ще играе на "Ещадио До Драгао"

Португалският халф Фабио Виейра може да облече екипа на Порто, съобщава трансферното гуру Фабрицио Романо. Италианският журналист информира, че “драконите” ще вземат 24-годишния футболист под наем от Арсенал. За да се случи трансфера обаче Порто трябва да продаде Франсиско Консейсао, който е близо до преминаване в Ювентус.

Виейра и неговият агент Мендеш са дали зелена светлина на преминаване в Порто под наем. Играчът си изгради име именно при “драконите”, като той е юноша на кклуба и през 2020 г. проби в първия отбор. Арсенал инвестира 35 милиона паунда, за да привлече Виейра през лятото на 2022 г. Футболистът обаче не успя да се утвърди в състава на Микел Артета и изглежда престоят му на “Емиратс” приключи.

През миналия сезон Фабио Виейра записа само 11 мача във Висшата лига, като вкара 1 гол и даде 2 асистенции. Очаква се португалският халф да има много повече шансове за изява на “Ещадио до Драгао”. Порто пък ще иска да се бори за титлата в Португалия, а привличането на Виейра ще бъде добър ход за драконите. Но както вече споменахме, те ще се подсилят с 24-годишния халф при условие, че договорят продажбата на Франсиско Консейсао, който е желан от Ювентус.