Халф на Аталанта е готов да заиграе във Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Едерсон е готов да премине във Висшата лига, а интерес към него не липсва

Бразилският халф Едерсон е готов да се присъедини към клуб от Висшата лига през следващата година. Арсенал, Астън Вила и Ливърпул се интересуват от привличането на бразилския футболист на Аталанта, като развитието на събитията увеличава шансовете на трите клуба да ог привлекат. Междувременно клубът от Бергамо оцени играча на около 50 милиона паунда през летния трансферен прозорец.

Едерсон е един от най-добрите играчи в Серия А след трансфера си в Аталанта от Салернитана през юли 2022 г. Бразилският полузащитник постигна големи успехи през последните две години, изигравайки своята роля за силните изяви на Аталанта, включително спечелването на Лига Европа през сезон 2023/24.

25-годишният полузащитни има близо 100 мача Аталанта, като е записал осем гола и три асистенции. Добрите представяния на Едерсон за тима от Серия А му помогнаха да пробие в своя национален отбор, правейки своя дебют за Бразилия по-рано тази година през юни. Прогресът на играча беше забелязан от топ отборите в Англия, включително Арсенал, Астън Вила и Ливърпул.

Не е ясно дали Аталанта ще продължи да иска 50 милиона паунда, за да се раздели с 25-годишния футболист, или ще му постави по-висока цена. Ще бъде интересно да се види дали отборите от Премиър Лийг ще платят желаната сума за бразилеца, но едно е сигурно – той е доста добър футболист и може да помогне на всеки един от трите клуба.