google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Полузащитникът на френския Монако – Желсон Мартинш, официално бе наказан да не играе 6 месеца. Причината е физическата атака на футболиста срещу съдия по време на двубоя на монегаските срещу Ним от френското първенство на 1 февруари.

Португалският национал не бе доволен от отсъждането на рефера срещу съотборника му Бакайоко, който получи червен картон. Мартинш реагира гневно срещу главния съдия на срещата, заради което също бе изгонен. Той бутна рефера Микаел Лесаж, а след получения червен картон отново атакува главния съдия.

След инцидента, Мартинш бе наказан за неопределено време в очакване на разследване и сега получи строго наказание, което означава, че сезонът му вече е приключил.

“С оглед на естеството на събитията, Дисциплинарната комисия на 6 февруари 2020 г. прекрати правата на играча като предпазна мярка”, обясни LFP в изявление, публикувано в четвъртък.

„След като проучи доказателствата и изслуша аргументите на играча, Комитетът реши да санкционира Желсон Мартинш със спиране на състезателните права шест месеца. Решението влиза в сила от 6 февруари 2020 г.“

Изявление от Монако след обявяването на решението повтаря разочарованието на клуба от играча, въпреки че смятат, че продължителността на наказанието е прекомерна.

“Клубът за пореден път осъжда неоправданото поведение на своя нападател, но също така съжалява за прекомерната продължителност на това наказание за играч, който никога не е имал дисциплинарна забрана в повече от 200 мача на най-високо ниво.”, гласи съобщението на Монако.