Хаосът в Рома продължава, махат Юрич и връщат Де Роси
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Римските вълци" все още не могат да навлязат във форма този сезон

Рома изпитва сериозни затруднения с постоянството този сезон и разглежда възможността за връщане на Даниеле Де Роси като треньор, след като не успяха да постигнат успех с Иван Юрич. Според италианското издание Leggo, Юрич ще бъде оценен въз основа на представянето на отбора в следващите два мача – срещу Динамо Киев и Фиорентина. Въпреки очакванията, Рома е събрала едва десет точки до момента, като това е най-слабият им старт от 2009 г. насам. Те са успели да отбележат само осем гола в осем мача, което е най-ниското им постижение от 1991 г. Единствено Лече, Монца, Генуа и Венеция са с по-малко голове.

Под ръководството на Юрич, отборът има две победи, две равенства и две загуби, което не представлява значително подобрение в сравнение с времето на Де Роси. Въпреки това, феновете на Рома продължават да изразяват подкрепата си за клубната легенда Де Роси и протестират срещу собствениците на клуба заради уволнението му.

В допълнение към трудностите на терена, някои от играчите в отбора започват да изразяват недоволство от липсата на внимание от страна на треньорския щаб. Сред тях са Ману Коне, Матс Хумелс и Матиас Суле. Особено остри критики Юрич получи заради решенията си в мача срещу Интер, където Пауло Дибала беше натоварен с тежки дефанзивни задачи, което не е неговата типична роля.