Хаплив Рой Кийн с нелеп опит да драматизира кризата в Ливърпул
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият халф на Ман Юнайтед иззе ролята на гадателите, започна да прогнозира съдбата на Червените след 30 години

Ненавистта на бившия безкомпромисен халф на Манчестър Юнайтед и ирландския национален тим Рой Кийн към Ливърпул не е тайна.

След загубата на Червените от Манчестър Сити, подвластният на емоциите Кийн прекрачи границите на обективността с импулсивно изказване, в което направи нелепа прогноза. За съдбата на Ливърпул след… 30 години.

В изблик на връхлетялата го за пореден път ярост към големия съперник от Мърсисайд Рой пренебрегна ролята си на безпристрастен коментатор и се обърна директно към Ливърпул:

“Ако продължавате да се представяте така, ще ви трябват още 30 години, за да спечелите отново титлата,” бе нелепото пророкуване на Кийн, като след това продължи с тирадата си наричайки Червените с трудно обяснимото прозвище “лош шампион”.

“Според мен те са лош шампион!”, заяви ирландецът. “Може да твърдите, че това се случва еднократно, че сезонът е ужасяващ, че има коронавирус, но просто трябва да продължите. Вие сте шампионите, вие сте Ливърпул!”

Злорадството на Кийн продължи и с нападки към мениджъра на шесткратния европейски клубен шампион Юрген Клоп, който отказа да критикува вратаря Алисон за допуснатите от него грешки в мача с Гражданите.

“Юрген Клоп каза, че краката на вратаря били студени. Това е нещо ново. Знам, че бе малко иронично, но това е извинение след извинение. Те продължават непрекъснато…,” добави Кийн.