Хари Магуайър е героят за Англия при успех над Полша
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Капитанът на Манчестър Юнайтед вкара победното попадение за "Трите лъва" срещу "дружина полска"

Англия записа трети пореден успех в квалификациите за Мондиал 2022, след като надви Полша с 2:1 на “Уембли”. Хари Магуайър се превърна в герой за “Трите лъва”, реализирайки победното попадение за своя тим в края на мача.

Англия започна силно двубоя и притежаваше много повече топката. Възпитаниците на Гарет Саутгейт обаче имаха трудности да създадат чисто положение за гол в началните минути. В 18-ата минута обаче домакините получиха дузпа. Рахим Стърлинг нахлу в наказателното поле на съперника и бе фаулиран от Михал Хелик, а от бялата точка Хари Кейн не сбърка за 1:0.

До края на първото полувреме “Трите лъва” имаха шансове да удвоят аванса си, но Стърлинг и Кейн пропуснаха добри възможности. Гостите от Полша очевидно страдаха от липсата на голямата си звезда Роберт Левандовски и не отправиха нито един удар към вратата на Ник Поуп през първото полувреме.

Второто полувреме бе доста по равностойно, а в 58-ата минута ‘дружина полска’ изравни резултата. В 58-ата минута Якуб Модер наказа грешка на защитата на противника и прати топката в мрежата на Ник Поуп – 1:1.

В 69-ата минута Фил Фодън пропусна отлична възможност да възстанови аванса на “Трите лъва”. В 85-ата минута Англия стигна до така важния втори гол, кйто бе дело на Хари Магуайър. Капитанът на Манчестър Юнайтед получи подаване от Джон Стоунс в наказателното поле и с мощен удар не остави шансове на стража на гостите – 2:1.