Хебър победи 10 от Берое в Стара Загора с 3:1
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Отборът от Пазарджик взе първата си победа за сезона

Хебър изчака до седмия кръг в Efbet лига, за да запише първата си победа за сезона, след като победи Берое с 3:1 в Стара Загора. Мачът се игра там, защото стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик е в ремонт, което направи Хебър символичен домакин. Берое игра над 50 минути с човек по-малко, а в последните секунди на срещата остана с деветима играчи след втори жълт картон на Леандро Годой.

С победата Хебър събра 4 точки и се изкачи на 14-то място, докато Берое заема седмата позиция с 10 точки.

Двубоят започна в бавно темпо и без много положения пред двете врати. В 10-ата минута Лучано Скуадроне фаулира Мартин Михайлов в наказателното поле, а след преразглеждане с ВАР, Волен Чинков отсъди дузпа. Атанас Кабов реализира от бялата точка, пращайки топката в долния десен ъгъл на вратаря Артур Мота, който не успя да спаси.

Берое остана с десетима след червен картон на Франко Минго в 39-ата минута за опасна игра срещу Набил Макни. Малко след това Хуанка Пинеда можеше да изравни, но Петър Дебърлиев спаси удара му.

Второто полувреме започна равностойно, но в 56-ата минута Душан Вукович асистира на Набил Макни, който отбеляза за 2:0 с удар в долния ляв ъгъл на Мота. Берое получи шанс в 61-ата минута, но ударът на Франсиско Сагардия беше спасен от Дебърлиев. При последвалия ъглов удар, съдията отсъди дузпа за Берое след сблъсък между Дебърлиев и Ойер Сариеги, а Леандро Годой реализира за 1:2 с удар в центъра на вратата.

Хебър оформи крайния резултат пет минути преди края, когато Кристиан Андонов намери Олексий Збун, който вкара третия гол във вратата на Артур Мота, осигурявайки победата на Хебър.