Хеттрик на Кайседо изстреля ЦСКА на полуфинал за Купата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" разгромиха Ботев Враца на "Българска армия"

ЦСКА постигна категоричен успех с 4:0 у дома срещу Ботев Враца в последния 1/4-финален мач в турнира Купата на България. Нападателят на “червените” Жорди Кайседо блесна с хеттрик, а едно попадение реализира Бисмарк Чарлс при разгромната победа на столичани.

Тимът на Бруно Акрапович наложи високо темпо още от самото начало на двубоя на “Българска армия”. Домакините откриха резултата в 11-ата минута след добра комбинация между Вион и Кайседо. Защитникът центрира по отличен начин за нападателя, който надскочи без проблеми Атанас Зехиров и с глава прати топката в мрежата за 1:0.

В 27-ата минута Брадли Мазику пропусна добър шанс да вкара втори гол, след като получи отлично подаване от Тиаго, но ударът му бе блокиран от защитник на съперника и домакините стихнаха до корнер. Десет минути по-късно Костадин Ничев от гостите сгреши в центъра на терена и Жорди Кайседо открадна топката. Нападателят навлезе в наказателното поле и отправи силен удар, но вратарят Дамянов успя да избие.

В следващата атака “червените” получиха право да изпълнят дузпа. Атанас Зехиров фаулира Мазику и главният рефер посочи бялата точка. С изпълнението се нагърби Жорди Кайседо и еквадорският нападател вкара втория си гол в мача, като така ЦСКА се прибра на почивка при резултат 2:0 в своя полза.

В началото на второто полувреме гостите можеше да отбележат почетно попадение, но Бусато се справи добре при шут на Юлиан Ненов. В 58-ата минута Тиаго стреля покрай вратата на врачани.

В 74-ата минута Жорди Кайседо оформи своя хеттрик. Мено Кох овладя топката в центъра на терена, напредна и комбинира с Кайседо, за когото бе детска игра да вкара за 3:0.

Четири минути по-късно резултатът стана още по-убедителен в полза на домакините, като за това спомогна нова грешка на гостите. Аласан Н’Диайе сбърка в центъра на терена и Бисмарк Чарлс му отне, след което се справи с вратаря Дамянов и вкара за крайното 4:0.