Холанд и Де Бройне спасиха 10 от Сити срещу Фулъм
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дузпа в 95-та минута донесе трите точки за "гражданите"

Манчестър Сити успя да победи изключително драматично Фулъм с 2:1 в мача им от от 15-ия кръг на Висшата лига на Англия. “Гражданите” бяха напът да завършат наравно с човек по-малко на терена, но реализирана дузпа от Ерлинг Холанд в последните секунди на мача взриви трибуните на “Етихад”.

Още в 3-та минута Бернардо Силва можеше да открие резултата, но страхотният му изстрел беше спасен по невероятен начин от Бернд Лено.

В 16-та минута обаче “гражданите” очаквано поведоха. Хулиан Алварес получи фантастичен пас в наказателното поле и запази самообладание преди да прати топката в мрежата на Фулъм.
Холанд и Де Бройне спасиха 10 от Сити срещу Фулъм 1

В 25-та минута и Джон Стоунс вкара гол, но той беше отменен бързо заради засада. Само секунди по-късно Жоао Кансело направи страшна глупост и фаулира откъсващ се сам срещу Едерсон футболист на Фулъм.

Португалецът не само коства дузпа за своя тим, но и беше изгонен, тъй като беше последен в отбрана. Зад топката на 11-те метра застана Андреас Перейра и бившият халф на Манчестър Юнайтед наказа “гражданите” за 1:1.
Холанд и Де Бройне спасиха 10 от Сити срещу Фулъм 2

След почивката Сити имаше предимство, въпреки че играеха с десет души. Четвърт час преди края появилият се в игра от пейката Ерлинг Холанд беше намерен с центриране от Де Бройне и с глава заби топката в мрежата, но ВАР се включи и показа, че норвежецът е бил в засада, макар и с малко.

До края Манчестър Сити продължи с натиска си за втори гол и това даде резултат в петата минута на добавеното време, когато Кевин Де Бройне беше съборен от Робинсън в наказателното поле, а Ерлинг Холанд реализира дузпата, макар и Лено да хвана ъгъла.


Така “гражданите” излязоха на върха с 32 точки – на една пред Арсенал, който обаче утре може да си върне първото място, ако победи Челси в лондонското дерби. Фулъм пък е осми с 19 точки.