google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Селекционерът на Германия зачеркна звездата на Байерн и други опитни играчи

Почетният президент на европейския клубен първенец Байерн Мюнхен Ули Хьонес отново изрази недоумението си от решението на селекционера на германския национален тим Йоахим Льов да се откаже от услугите на Томас Мюлер.

Хьонес е убеден, че Льов трябва да върне Мюлер в бундестима 1

Звездата на баварците прави поредния си впечатляващ сезон – до този момент той записа 30 мача във всички турнири, в които реализира 13 попадения и добави 14 асситенции.

Преди известно време Льов обяви, че повече няма да използва някои от опитните футболисти в състава си, сред които 31-годишният Мюлер, Жером Боатенг и Матс Хумелс.

“Мога да посъветвам Йоги Льов единствено да подчертае името Томас Мюлер с червено в своя бележник,” коментира Хьонес пред Bayerische Rundfunk.

“На турнир, като Европейското първенство ти трябват играчи с високо самочувствие и в добра форма. В ситуацията, в която се намира Германия в момента, никога не бих тръгнал за турнира без Томас.”

След дебюта си през 2010 година Мюлер записа 100 мача и 38 гола за тима на Германия. Той бе основна фигура в състава на Льов, спечелил световната титла през 2014 година и бронзовите медали на Мондиал’2010.