Хьонес посочи Кроос за една от причините за провала на Германия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Много го харесвам, правил е мачове на световно ниво и беше страхотен в Байерн, но неговият начин на игра вече е изчерпан", смята почетният президент на Байерн

Почетният президент на Байерн (Мюнхен) Ули Хьонес е на мнение, че една от причините за отпадането на Германия на Евро 2020 е халфът Тони Кроос, който заради начина си на игра нямал място в днешния футбол. На осминафиналите воденият от Йоахим Льов отбор допусна загуба с 0:2 от Англия. След края на участието на Бундестима в надпреварата Кроос обяви, че се оттегля от националния отбор.

“В третия мач на световните квалификации играхме с трима отзад, защото трябваше да вкараме Тони Кроос в състава. Той обаче няма място в този футбол. Това е основният проблем. Много го харесвам, правил е мачове на световно ниво и беше страхотен в Байерн, но неговият начин на игра вече е изчерпан. Трябваше да кажат, че Кроос не пасва на този футбол със своите хоризонтални пасове. Сега се играе с вертикални подавания. Тича се напред с топката с пълна газ. Кроос дори не минаваше централната линия на терена. Винаги играеше зад централния кръг. Но трябва да рискуваш и да играеш срещу някого, дори и да те повали… Това е проблемът. Ако бяхме играли с четирима в защита и с Леон Горетцка, Джошуа Кимих, Томас Мюлер, Лерой Сане, Серж Гнабри и Кай Хаверц, сега щяхме да сме в различна позиция. Германия игра трагичен футбол на Европейското първенство”, заяви Хьонес в предаването Doppelpass по Sport1.

Отговорът на Кроос не закъсня. Ето какво публикува в Twitter футболистът. “Ули Хьонес е човек с големи футболни познания (дори и това да не беше достатъчно за RTL), със слаб интерес към полемика и напълно в мир със себе си, също като градинаря си.“

Тук под градинар Кроос визира Лотар Матеус заради изказване на Хьонес през 2002 година, в което той беше категоричен, че не би върнал в Байерн рекордьора по мачове за Германия дори като градинар. Впоследствие именно Лотар Матеус замени Хьонес на анализаторския стол в RTL.