Храбър Миньор удържа Локомотив, Диков пропусна дузпа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Непримирим Миньор сложи край на победната серия на лидера Локомотив, удържайки боево нулево равенство в динамичен сблъсък от петия кръг във Втора лига в столичния квартал “Надежда”.

Фортуна сякаш също асистираше на перничани в двубоя, тъй като домакините направиха няколко фрапантни пропуска.

Най-близо до гола бе Светослав Диков, който четири минути преди края стреля право в Даниел Леонтиев при изпълнение на дузпа, отсъдена за игра с ръка на Антон Славчев след удар на Мики Орачев. Диков бе автор и на друг трудно обясним пропуск, не успявайки да прати топката на празна врата от два метра.

През първото полувреме пък Денислав Станчев също се провали в опита си да открие резултата, уцелвайки гредата. Марио Петков и Александър Александров стреляха опасно към вратата на миньорци, но Леонтиев демонстрира завидна класа.

“Железничарите”, които до този момент бяха записали само победи в четирите си мача, запазиха първото място с 13 точки, три повече от Кариана (Ерден) и приятната изненада от Перник.

Чуковете, които през миналия сезон се подвизаваха в Трета лига пристигнаха в столицата след три поредни победи, а днешното реми със сигурност ще повиши апетитите в западния град.

Наставникът на Локомотив Иван Колев заложи на единайсеторката, която разгроми Септември (София) с 5:2 на стадиона в “Драгалевци” през изминалия кръг. След почивката той направи няколко промени, но и те не се оказаха достъчни за нарушаване на нулевия паритет.

“Превъзхождахме и през първото полувреме, още повече превъзхождахме и през второто,” заяви Колев. “Създадохме срещу един толкова корав отбор като Миньор 7-8 голови положения, но не успяхме да реализираме.

“Единствената ни слабост беше пред вратата, просто ни липсваше точен завършващ удар.”

Настроението в лагера на гостите беше приповдигнато.

“Поздравявам момчетата за проявения характер,” заяви наставникът на Миньор Юри Васев. “Да, извадихме късмет при дузпата, но смея да твърдя, че тази дузпа беше отсъдена пресилено.

“Изключително тежко време за игра. Вижда се, че физически не издържаме в последните минути, но това ще го коригираме по време на паузата. Отборът ни е е пълен с неопитни момчета, имаме 9 момчета от Перник. Има какво да подобряваме, но с натрупването на игрова практика нивото ще се вдигне.

“Бяхме ги разучили много добре. Те разчитат много на дълги топки към Светослав Диков, които той да ги отклонява, но при нас имаше отлично подсигуряване. Бяхме се погрижили и за Сашко Александров, който също е възпитаник на пернишката школа.

“Тази година искаме да се утвърдим в професионалния футбол. Ако някой ми беше казал, че след петия кръг ще сме втори или трети, нямаше да му повярвам.”

В следващия кръг Миньор гостува на Септември (София), а Локомотив се отправя на дълъг път към Добрич за среща с местния Добруджа.

Лoкомотив (Сф) – Миньор 0:0

ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ): Ивайло Василев, Педро Ферари, Марио Петков, Мики Орачев, Матеус Роча, Владимир Семерджиев, Валентин Николов, Александър Александров, Илиян Стефанов, Светослав Диков, Денислав Станчев

МИНЬОР (ПЕРНИК): Даниел Леонтиев, Андреас Васес, Антон Славчев, Тони Стоичков, Виктор Райчев, Веселин Васев, Илиян Илиев, Кристиян Слишков, Калоян Йосифов, Томислав Павлов, Стивън Милчев

Стадион “Локомотив”

Съдия: Николай Йорданов