google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Диего Симеоне иска да направи отбора си конкурентен на другите големи испански гранда

Манчестър Сити е постигнал споразумение с Атлетико Мадрид за продажбата на нападателя Хулиан Алварез. Спекулациите за бъдещето на 24-годишния играч се разпространиха през последните седмици на фона на твърденията, че аржентинецът търси ново предизвикателство.

Алварез се присъедини към Манчестър Сити през лятото на 2022 година само за 14 милиона паунда, след като в началото на кариерата си започна в родния Ривър Плейт, и оттогава се оказа безценен актив в първия отбор на ,,гражданите”. Поливалентния нападател отбеляза 36 гола и регистрира 18 асистенции в 103 мача за ,,небесносините” във всички турнири, като допринесе с 19 гола и 13 асистенции в 54 мача през миналия сезон и вече спечели 6 трофея с клуба, включително 2 титли от Висшата лига и 1 Шампионска лига. Аржентинецът обаче трябваше да играе предимно като резерва, защото на върха на атаката беше Ерлинг Халанд.

Алварез все още има оставащи четири години от договора си на “Етихад”, но нападателят има желание да играе редовно и сега изглежда е все по-близо до напускане на клуба за постоянно.

Според множество статии, включително една от тях на The Athletic, Манчестър Сити е договорил евентуален трансфер с Атлетико Мадрид за Алварез на стойност до 95 милиона евро (81,5 милиона британски лири). Твърди се, че и двата клуба са преговаряли в понеделник относно финалната цена и структурата на плащането на сделката е вече постигнато.

Очаква се Хулиан Алварез да стане третото ново попълнение на Диего Симеоне през летния трансферен прозорец след пристигането на централния защитник Робин Льо Норманд от Реал Сосиедад и нападателя Александър Сьорлот от Виляреал.