Хумелс: В добра форма съм, поставил съм си много високи цели
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бранителят на Борусия Дортмунд ще се бори за титулярното си място

Един от лидерите на на Борусия Дортмунд – Матс Хумелс сподели, че влиза в предсезонния период в добра форма. Той е наясно, че проблемите му с контузии и привличането на нови попълнения застрашават позицията му в титулярния състав на баварците, но ще бъде на висота, за да се бори за място в стартовите 11.

Вицешампионите на Бундеслигата се подсилиха с млади бранители – Никлас Зюле от Байерн Мюнхен и Нико Шлотербек от Фрайбург. Те ще се стремят да вземат мястото на Хумелс в центъра на обраната, но ветеранът няма да се даде.

„До момента правя добра подготовка, защото бях извън строя в последните пет месеци от миналия сезон. Това ми даде необходимото време да изчистя главата си. Всъщност рядко съм бил толкова готов физически по време на предсезонните тренировки. Разбира се, че съм си поставил много цели, защото не съм доволен от представянето ми през миналата година“, каза Матс Хумелс.

Защитникът е доволен от наличието на конкуренция в състава на Борусия след селекцията през лятото и заяви, че трябва да дава пример: „Аз трябва да съм този, който дава пример – на тренировки, но особено в мачовете. Трябва да сме доволни от направените трансфери до момент”, сподели германският бранител.