И без Неймар Бразилия се справи с Уругвай
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
От състава на урусите отсътсваше Луис Суарес

Лидерът във временното класиране на зона “Южна Америка” Бразилия продължи уверения си ход в световните квалификации, надделявайки с 2:0 при визитата на коравия тим на Уругвай.

Автори на попаденията за “селесао” станаха Артур и Ричарлисон, които се разписаха през първото полувреме. Артур откри в 33-ата минута с удар от близо 20 метра, а Ричарлисон дублира аванса бе точен с глава малко преди почивката, засичайки центриране отляво на Ренан Лоди.

В средата на втората част пък Единсон Кавани получи директен червен картон и домакините доиграха мача в намален състав. Малко след това Мартин Касерес прати топката в мрежата, но попадението беше отменено заради засада.

Макар и без голямата си звезда Неймар, бразилците имаха сериозно превъзходство и победата им бе заслужена. В редиците на Уругвай пък осезаемо се усещаше отсъствието на нападателя Луис Суарес, който беше поставен под задължителната карантина, след като даде положителна проба при тест за коронавирус.

Статистиците отбелязаха, че това е най-добрият старт на „селесао“ в световни квалификации през последните 51 години.

За последно Бразилия успява да спечели първите си четири мача в пресявките преди Мондиал’70, когато с Пеле в състава си печели и шестте си квалификационни срещи.

Бразилия оглавява класирането в зоната с актив от 12 точки, следвана от Аржентина с 10 пункта. На трета позиция с девет точки е Еквадор, пред Парагвай и Уругвай с по шест.