И Руското първенство няма да се доиграва
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Първенството на Русия – Премиер лига почти сигурно няма да може да бъде довършено, информацията съобщава „Спорт Експрес“.

Първенството на Русия – Премиер лига почти сигурно няма да може да бъде довършено, информацията съобщава „Спорт Експрес“.

Авторитетната медия съобщава, че окончателното решение за съдбата на лигата ще бъде обявено на 15-ти май, когато има насрочено заседание на Изпълкома на РФС (Руски Футболен Съюз).

Във футболната федерация са провели консултации с клубове, а повечето от тях са против рестартиране на първенството, дори и след окончателния край на пандемията от коронавирус.

С голяма преднина в подреждането води Зенит и отборът ще бъде награден с шампионската титла. Вторият в подреждането Локомотив (Москва) ще получи право да участва директно в Шампионската лига, а третият – Краснодар ще има прави да участва в квалификациите за „турнира на богати“. Руските отбори, които ще представят страната в Лига Европа са: Ростов (където играе Ивелин Попов) , а от предварителните кръгове ще стартират ЦСКА (Москва) и Динамо (Москва).

Най-вероятно няма да има изпадащи отбори, а сезон 2021 ще се проведе с участието на 18 отбора, вместо досегашните 16. На последните места в подреждането се намират Криля Советов и Ахмат.

Руското първенство става поредния шампионат който няма да се доигра. Първо Холандия реши да прекрати сезона, а последно Френската федерация взе същото решение. За шампион на Франция бе обявен ПСЖ, а в Шампионската лига ще играят още Марсилия и Рен.