И Стивън Петков пред завръщане на Герена
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ден след като ясно, че Левски е напът да си върне халфа на Лече Радослав Цонев, се разбра, че Сините подготвят и друг входящ трансфер.

Тези дни на Герена е очакван нападателят Стивън Петков, който в момента води предсезонна подготовка с португалския си клуб Фейрензе, с чийто екип спечели призовете “Гол на кръга” и “Гол на месеца” за попадението си срещу гранда Спортинг (Лисабон) през февруари миналата година.

Петков е юноша на Левски, а миналия сезон игра под наем в чешкия Карвина, записвайки 12 мача. През лятото обаче се завърна в Португалия.

За повторното акостиране на стадион “Георги Аспарухов” на нападателя се заговори още преди началото на първенството в Първа лига, но до нещо конкретно така и не се стигна.

Според източници, близки до делата на клуба обаче този път преговорите били в доста напреднала фаза и дори е възможно да се стигне до подписване на договор през следващата седмица.

25-годишният Петков, който има мачове за различни юношески формации на националния отбор, натрупа доста опит в родния елитен ешелон, обличайки екипите на Берое, Монтана и Ботев (Пловдив).