Иън Райт вини мениджъра на Манчестър Юнайтед за контузията на Рашфорд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившият нападател на Англия Иън Райт обвинява мениджъра на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер, за това, че преди всичко мисли за себе си, а после за своите играчи. Райт визира случая от миналата седмица, когато Маркъс Рашфорд получи контузия на гърба в третия кръг на ФА Къп и заради нея ще отсъства от игра вероятно три месеца.

Това стана след като 22-годишният Рашфорд влезе като заместник и излезе контузен по време на двубоя между Юнайтед и Уулвс, завършил с победа на „червените дяволи“ с 1:0.

В интервю пред BBC Иън Райт заяви вчера, че някой трябва да поеме отговорността за случилото се, тъй като дългото отсъствие на Рашфод ще коства много на отбора.

Райт смята още, че Солскяер се е поддал на изкушението да победи на всяка цена и в този смисъл е рискувал необмислено здравето на Маркъс Рашфорд. Той е категоричен, че неприятната ситуация с един от най-обещаващите и най-важните за Манчестър Юнайтед играчи, е по вина на мениджъра и той трябва да си понесе отговорността.

Припомняме, че  Рашфорд е взел участие в 13 мача, от които 11 са в периода от началото на декември досега, преди контузията да го извади от терена, като за това време е вкарал 9 гола.

Припомняме също така, че в изявлението си след мача с Ливърпул в неделя, Солскяер отрече Маркъс Рашфорд да е имал фрактура на гърба преди мача с „вълците“ и отново потвърди това днес. Според мениджъра, 22-годишният играч се е оплакал от болки малко след двубоя с Бърнли на 28 декември, след което са му били осигурени няколко почивни дни за лечение. „Впоследствие той игра в още три мача, преди да получи новата контузия“, категоричен е Оле Гунар Солскяер.

Засега е сигурно обаче, че когато и да е получил контузията, Рашфорд ще остане извън терена минимум шест седмици, като дори е и много вероятно да се завърне в игра чак след месец април.

Засега Юнайтед са на 5-то място в класирането, след Челси.