Ибиса преди мача с Барселона – изпепеляващи страсти и вълнения
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Пясъчни плажове, залези и, разбира, се дива парти сцена.

Ибиса преди мача с Барселона – такава никой не я беше виждал досега

Ибиса е остров, който е по-популярен със супер известните си диджеи и нощни клубове, отколкото с футбола, но в сряда вечерта, на 22 януари, това се промени или поне за една вечер.

Барселона беше в града, за да се изправи срещу УД Ибиса в надпреварата за Купата на краля.

Когато жребият беше направен, много от футболните фенове имаха една и съща натрапчива мисъл, която ясно изразиха в социалните медии и тя беше, че предстои „най-добрата игра досега“.

Мачът се проведе в стадион “Estadi Municipal de Can Misses”, който увеличи капацитета си от 4500, до разпродадените 6455 места, специално за този мач.

В типичния стил на Ибиса, клубът е резервирал един от най-добрите DJ на острова – Ману Гонсалес, за да се отбележи подобаващо мача.

“Когато бях дете, футболният клуб на Ибиса не беше толкова голям – повечето хора подкрепяха по-скоро Барселона”, заяви диджеят, който е и местен жител на острова, пред BBC Sport.

“Сега, години по-късно, аз ще бъда DJ на терена, където Барселона и Ибиса ще се срещнат. Това е нещо много специално за нашия остров.”

Неговият мениджър – Дани Уитъл, експедитор от Стоук, който също живее на острова, добавя: “Това е най-голямата игра в историята на Ибиса. Никога тук не е идвал отбор като този.”

Междувременно на пресконференцията си преди мача мениджърът на УД Ибиса Пабло Алфаро заяви: “Това парти е парти за целия остров и неговите хора. Очевидно Барселона е фаворит, но ние ще се борим с тях и ще дадем всичко от себе си”.

Да, това може да е наистина само един парти-остров, но те явно приемат много сериозно футбола си.

Тъй като клубът е сформиран през 2015 година, като заместник на  УД Ибиса-Ейвиса, е подкрепян финансово от президента Амадео Салво – те печелят бонуси, ако два пъти през три сезона успеят да се класират на трето място в своята група – втородивизионната испанска Segunda Division B.

Бившият нападател на Италия Марко Бориело харесва отбора и има много топли отношения с клуба.

Въпреки постиженията си, Салво очевидно не е в състояние все още да се отърси от една много неприятна случка –  испанската телевизионна програма се подигра с тима, заменяйки значката на клуба с вишневото лого на нощен клуб, докато излъчваше коментар за предстоящия мач.

“Ние сме сериозен отбор, а не нощен клуб”, реагира Салво.

Тренираният от бившия защитник на Барселона и Севиля Алфаро, клубът покани над 500 деца от футболните училища на острова, за да ги направи свидетели на драматичната победа от дузпи над втория отбор на Албасете в предишния кръг.

“Това е дар, който футболът ни е дал. Заслужихме го, но заслугата принадлежи на всички – на играчите и на клуба. И това е нещо, за което преди всичко трябва да се радваме, да му се насладим напълно”- каза шефът Алфаро.

“Показахме, че Ибиса е жива и през зимата, а не само през лятото”, добави Алфаро, който е играл заедно с новия мениджър на Барселона Енрике Сетиен в Расинг Сантандер от 1993-1996.

“Барселона вече има своята Лига и почерпи от блясъка на световния футбол и Шампионската лига, но Копа не остава по-назад”, каза Алфаро пред Marc.

“Енергия, страст и футбол – ето това е нашата магическа формула. Ще се състезаваме с все сили и съм сигурен, че ще направим революция. Предстои футболна война.”- допълни той.

Да, ако Ибиса беше спечелил в сряда, то вероятно щяхме да станем свидетели на едно всемогъщо средиземноморско парти, при това на остров, който, повярвайте, знае как да купонясва!

Но, всички вече знаем с какъв резултат завърши срещата – Барселона победи Ибиса с 2:1.

Трябва обаче да припомним, че победата не беше лесна. Както и думите на новия треньор на Барселона Кике Сетиен, който, след края на двубоя, коментира: “Отдавам заслуженото на Ибиса, отборът игра страхотно”.