Ибра се просълзи на пресконференцията на националния тим (ВИДЕО)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Тук съм, за да помогна на отбора, ако селекционерът ми гласува доверие"

През 2016 година Златан Ибрахимович взе решение да сложи край на кариерата си в националния отбор на Швеция, но сега неостаряващият нападател е готов отново да се притече на помощ на „тре кронур“ за предстоящите квалификациия за Мондиал 2022 в Катар. След пет години пауза се очаква ветеранът да сложи националната фланелка в двубоя от пресявките срещу Грузия.

“Аз съм само едно парче от пъзела. Тук съм, за да помогна на отбора, ако селекционерът ми гласува доверие”, сподели Златан на пресконференция.

„Тук съм, защото заслужавам да бъда тук. Освен това тренирам много усилено, пристрастен съм към тренировките”, добави 39-годишният нападател.

“Да играеш в националния отбор е най-голямото нещо, което можеш да направиш като футболист. Искам да помогна на отбора да постигне добри резултати”, каза още Ибра и подкрепи избора на Андерсон за Андреас Гранквист като капитан на отбора.

Ибрахимович бе засипан от въпроси на пресконференцията, но ветеранът се разчувства сериозно, говорейки за връзката, която има със сина си Винсънт. “Беше трудно, когато го напуснах. Той се разплака, защото не искаше да напускам отново. Но сега, за щастие, всичко е наред. Тук съм и мога да прекарам повече време с него благодарение на националния отбор“, каза нападателят, а камерите уловиха насълзените му очи.