Ибрахимович събира 1 млн. евро за болници в Италия, борещи се с коронавируса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Златан Ибрахимович стартира събиране на средства от 1 милион евро за болници в Италия, които се борят с коронавирус. Самият футблист е дарил 100 000 евро за каузата.

Футболистът на Милан създаде кампания за онлайн събиране на средства, като целта е да се съберат 1 милион евро за подпомагане на болниците в Италия в битката с коронавируса.

38-годишният нападател в момента е в страната, тъй като играе в Серия А за Милан, като преди време е носил екипите на Ювентус и Интер. Италия е най-засегнатата европейска държава от началото на глобалната пандемия, като досега са регистрирани над 2500 смъртни случая.

Самият Ибрахимович е дарил 100 000 евро, за да започне усилията за събиране на средства, заявявайки в негов стил: „Ако вирусът не отиде при Златан, Златан отива при вируса“.

Бившият шведски национал добави, че разчита “на щедростта на своите колеги, на всички професионални спортисти и на тези, които искат да направят малко или голямо дарение според възможностите си, за да прогонят този вирус”.

Всички събрани пари ще бъдат директно дарени за подпомагане на укрепването на интензивните отделения и спешните отделения на болниците в Милано, Бергамо, Кастеланза и Торино.