Идва ли краят на Луис Рубиалес и кой може да го замени
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тази година предстоят президентските избори на Кралската испанска федерация по футбол и настоящият глава  – Луис Рубиалес, който възнамерява отново да се кандидатира за позицията, може да бъде неприятно изненадан.

Твърди се, че Рубиалес има доста сериозен опонент в лицето на испанския вратар Икер Касилас.

Предвид статута на легендата на Реал Мадрид, вероятността Рубиалес да напусне поста се увеличава многократно. Освен това, шансовете му могат да бъдат сериозно намалени заради инцидента с Рубиалес през 2017 г.

През последните години Луис най-редовно си подлива вода с напълно противоречивите си действия.

Нападение, съд, странни съкращения

На първо място, настоящият ръководител на испанския футбол беше обвинен в нападение над жена. Случката е от преди три години и се разиграва във Валенсия, когато Рубиалес все още не оглавяваше федерацията.

Архитектката Ясмин Айд-Махен, която била наета за обновяването на дома на бившия футболист, явно е направила нещо не както трябва, с което предизвикала гнева на Рубиалес. Двамата започват разпален спор, тонът се повишава, а в крайна сметка всичко завършва с физическо насилие от страна на Рубиалес. Той сграбчва и бута архитектката и така я наранява сериозно – лечението на ребрата и китките й отнема цели 262 дни.

Съдебният процес все още не е приключил, но съдът определя Рубиалес да внесе депозит от 21 хиляди евро – парично обезщетение за жертвата, в случай, че бъде признат за виновен.

Испанецът обаче има собствена версия за случилото се и на свой ред подава съдебен иск, като обвинява Ясмин в сексуален тормоз. Защитата на Рубиалес твърди, че архитектката се е опитала първо да го съблазни, но тъй като опита не се оказал успешен, преминала към обиди.

Друга необмислена постъпка на Рубиалес са някои негови доста странни решения по време на управлението си в Кралската испанска федерация по футбол.

Например, седмица преди началото на Световното първенство през 2018 г. в Русия, той уволнява главния треньор на Испания Хулен Лопетеги . За да оправдае действията си, той заявява, че треньорът на националния отбор тайно е преговарял с Реал Мадрид.

Също така, през ноември миналата година, Рубиалес освободи Роберт Морено, с когото испанският национален отбор стигна до финала на Евро 2020, при това без нито една загуба. Няколко дни след уволнението на Морено, испанският функционер върна в испанския национален отбор Луис Енрике, който преди това беше напуснал отбора по семейни причини.

Възможна конкуренция

Според испанската преса, вратарят на Порто Икер Касиляс е един от възможните кандидати за поста на Рубиалес .

Миналата година испанецът претърпя сърдечен удар и в близко бъдеще може да обяви оттеглянето си от футбола. Така че, Касиляс сериозно обмисля възможността да участва в изборите и дори вече се е срещнал с бившите си съотборници Андрес Иниеста и Карлес Пуйол, за да обсъди това с тях.

Вестник Marca е провела проучване и резултатите сочат, че 94% от посетителите подкрепят напълно кандидатурата на Касиляс за президент.