Играч на Славия (Пр) яде бой, от Рейнджърс го обвиниха в расизъм
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ондрей Кудела е отнесъл юмрук в лицето пред погледа на мениджъра Стивън Джерард

Напрегнатият реванш от осминафиналите в Лига Европа между шотландския Рейнджърс и чешкия Славия (Прага) приключи с грандиозен скандал, гарниран с обвинения за расизъм и пребит играч на госите в тунела след последния съдийски сигнал.

Първата среща завърши 1:1 и съвсем наскоро спечелилите първа шампионска титла на Шотландия след 10-годишна пауза Джърс изгаряха от желание да се окъпят и европейска слава, достигайки до четвъртфиналите на втория по сила турнир на Стария континент.

Славия обаче показа повече футболни аргументи и спечели битката на “Айброкс” с 2:0, а момчетата на Стивън Джерард отвърнаха с множество твърди и дори груби влизания и куп пререкания. Сините от Глазгоу завършиха мача с 9 души заради червените картони на Кемър Рууф и Леон Балогун.

След двубоя страстите са взели връх и в тунела футболистът на гостите Ондрей Кудела е отнесъл юмрук в лицето, току пред погледа на мениджъра на Рейнджърс – Стивън Джерард. Все още няма информация кой е побойникът от шотландския тим, но според очевидци напрежението е ескалирало заради обида на расова основа на Кудела към играч на домакините. Това беше потвърдено и от Джерард, който обяви, че вярва на своя играч и очаква Европейската фуболна централа да вземе правилното решение.

От Славия пък напълно отрекоха Кудела да е отправил расистки обиди към противников играч, публикувайки официалната си позиция по въпроса.

“Славия отрича отвратителното обвинение за расистко поведение на Кудела. След един от многото брутални фаулове на домакините, Кудела признава, че си е изпуснал нервите, но в думите му не е имало нищо расистко. Грубата игра на Глазгоу доведе до много контузии, а вратарят Колар е с десет шева на главата.

След края на мача нашият отбор нямаше право да влиза в съблекалнята. Ондржей Кудела беше нападнат от футболиста на домакините Камара и ударен с юмруци в главата. Мениджърът на Рейнджърс Стивън Джерард стана свидетел на инцидента, както и представителите на УЕФА, които бяха шокирани от това поведение”, написаха от чешкия клуб.

Заради мерки за сигурност, автобусът на Славия Прага беше ескортиран от шотландската полиция до летището в Глазгоу.