Играчите на ЦСКА са вкарали едва 9 гола в efbet Лига през сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Футболистите в настоящия състав на Акрапович са вкарали 9 попадения, а напусналите през зимата - 13

Отборът на на ЦСКА изпитва сериозни трудности в офанзивен план през 2021 година. Кризата в атаката на “червените” е все по-сериозна, като отборът не реализира гол в последните си три мача в шампионата – 0:1 срещу Лудогорец, 0:0 с Локо (Пд)  и 0:1 от Берое. Факт е, че ЦСКА допусна само един гол в тези двубои срещу отбори от топ 5, но целта на “армейците” е да печелят мачовете, а това става с реализиране на попадения. Но всъщност кой да вкарва голове от настоящия състав на ЦСКА?

Футболистите в настоящия състав на Бруно Акрапович са вкарали 9 гола в първенството през този сезон – това е немислимо за отбор, който има претенции за титлата. Лидери с по две попадения са Енрике Рафаел и Тиаго. Новото попълнение Жорди Кайседо има само едно попадение в пет срещи, а по един гола са отбелязали още Брадли Мазику, Тибо Вион и Джером Синклеър. Привлеченият с големи надежди – Георги Йомов, няма нито един гол през сезона в първенството. Без попадение са също Амос Юга и Юрген Матей, които са изиграли съответно 20 и 18 мача за тима. Играчи като Петър Занев, Пламен Гълъбов, Жеферсон и Пеняранда също нямат никакъв принос за резултатността на ЦСКА.

През зимата ЦСКА се раздели с трима играчи – Валентин Антов, Юнус Санкхаре и Али Соу. Тези футболисти са вкарали 13 попадения за тима от “Българска армия” – повече от всички в настоящия състав на ЦСКА при това за по-малък брой мачове. Али Соу заби 8 попадения в първенството в 16 срещи, докато Санкаре вкара 3 гола за 12 мача. Вальо Антов бе най-резултатният бранител на “червените” с 2 отбелязани гола в 16 двубоя.

ЦСКА реши да продаде през зимата най-добрите си футболисти и просто се вижда, че няма кой да ги замести. Отборът може да постига изстрадани победи срещу отборите от втората осмица – 1:0 срещу Етър, Черно море и Славия, но се вижда, че в двубоите с отборите от топ 6, които са по-класни, не може да създаде достатъчно положения и не успява да намери мрежата.