Играчите от Бундеслигата ще носят маски при подновяването на сезона?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Рестартът на германското футболно първенство Бундеслига изглежда е близо, но се появи идеята футболистите да носят маски на терена по време на мачовете.

Според изтекла информация от документи на министерството на труда на Германия са начертани планове за екипирането на всеки футболист с маска, която да бъде носена по време на двубоя. Задължително срещата ще бъде спряна, ако маската на някой играч падне и той не е защитен.

Маските ще бъдат така направени, че да са устойчиви на единборства, за да не падат от лицата им лесно. В информацията се съобщава, че двубоите от Бундеслигта ще бъдат спирани на всеки 15 минути за смяна на маските, които ще се изхабяват значително по-бързо заради ускореното дишане на футболистите.

Когато двубоят се спре за пауза, футболистите ще трябва да държат дистанция от метър и половина един от друг. Сред другите предложение се включва и забраната за прекомерна близост при отбелязването на попадение, като прегръдките между играчите ще бъдат забранени.

Честно казано някои от идеите изглежда налудничави, като предстои да видим дали наистина футболистите ще излязат с маски. Самите те може да не искат да направят това заради нарушения им комфорт. Към днешна дата рестартът на немскта “Първа Бундеслига” е планиран за 9-ти май.