Илиан Илиев преди Люксембург: В спорта няма “на всяка цена”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Националният селекционер даде пресконференцията си преди мача от Лигата на нациите в събота

Националният селекционер Илиан Илиев даде пресконференция в Пловдив преди предстоящия двубой с Люксембург, който е част от Лигата на нациите. Илиев подчерта, че съперникът не трябва да бъде подценяван, тъй като през последните години показва стабилни резултати и прогрес.

“Футболистите демонстрираха огромно желание по време на двете тренировки, и се надявам, че това ще се отрази на терена,” сподели Илиев. Той добави: “Тези положителни резултати не бива да ни водят към мисълта, че трябва да бием на всяка цена. В спорта няма ‘на всяка цена’.”

Селекционерът обърна внимание и на атмосферата в отбора, като отбеляза, че тишината на отборните събирания е знак за концентрация: “Мълчанието доминира на обядите и вечерите. Надявам се това да е знак за концентрация, както беше и преди. Имаме дълга седмица пред нас. Няма нужда да се фокусираме върху негативни сценарии от самото начало.”

Илиев подчерта и важността на подкрепата от страна на феновете: “Публиката ни подкрепи силно в предишния мач. Очакваме фенове от цялата страна, тъй като в Пловдив има истински футболна атмосфера. Съперникът е сериозен и стигна до бараж за Европейското. Трябва да уважаваме противника.”