Илиан Илиев се радва, че отново има интерес към националния отбор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Преди 11 месеца никой не питаше кой е извикан", заяви селекционерът на България

Националният селекционер Илиан Илиев даде изявление пред медиите преди предстоящите мачове на България срещу Люксембург и Северна Ирландия в Лигата на нациите. Той изрази задоволството си от възвръщащия се интерес към националния отбор и дискусиите около повиканите футболисти.

“Атмосферата ще я усетим по време на мача. Тук винаги има спокойствие. Важно е от утре да започнем по-детайлна подготовка за срещата,” заяви Илиев. Той също така отбеляза, че нарастващите очаквания от страна на феновете са положителен знак: “Усетихме, че хората имат все по-високи очаквания, но това е добре. Нашата цел е да задържим това желание, което видяхме в последния мач.”

Илиев също подчерта значението на добрата подготовка за двубоя с Люксембург, като похвали техния дългогодишен треньор и обиграния им състав: “Треньорът им е там от 14 години и имат добре изградени механизми. Ние трябва да сме още по-отговорни, за да спечелим.”

По отношение на избора на футболисти, Илиев заяви, че е радостен от възникналите въпроси и интерес около повиквателните: “Добре е, че преди 11 месеца никой не питаше кой е извикан. Сега нещата се променят и това означава, че има интерес от страна на хората.”

Той коментира и ситуацията около играчи като Анди Краев, който наскоро започна да получава повече игрово време: “Ако продължава така и натрупа още няколко мача като титуляр, на следващия лагер ще бъде с нас.”

Въпреки това, Илиев подчерта важността на изграждането на стабилно ядро от играчи, вместо да се правят драстични промени на всеки лагер: “Ако викнем по 10-12 нови играчи всеки път, няма как да постигнем резултати. Щом хората задават въпроси, значи има интерес.”