google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Наставникът на Черно море настоява за двама футболисти под 21 години в мачовете от Първа лига

Наставникът на Черно море Илиан Илиев заяви, че е отклонил поканата на временния президент на БФС Михаил Касабов да оглави националния отбор заради определени членове на изпълнителния комитет на централата.

“Говорихме с Михаил Касабов, благодарих му за поканата, но му казах, че с няколко човека в Изпълкома вижданията ни за футбола у нас и развитието му не съвпадат,” заяви Илиев.

Предводителят на Моряците прогнозира, че новият селекционер на Лъвовете – Ясен Петров, също ще среща трудности.

“Няма да му е лесно на Ясен, като имаме предвид какво се случи с последните селекционери,” заяви той. “Важното е хората, които са били зад него при избора му, да продължат така постоянно.

“Защото в предни години бяхме свидетели на това, че след един-два недобри резултата се създава напрежение и от това страда отборът.”

Илиев настоя за включването в игра по време на мачовете в Първа лига на двама играчи (под 21-годишна възраст).

“Трябва да се направи так, че задължително да играят двама футболисти под 21 години, като единият да е цял мач, а другият например едно полувреме,” заяви бившият халф на Левски и Бенфика. “Защото преди бяхме свидетели на смени в първите минути на мачовете, което за мен беше унижение за децата.

“Когато например се контузи един от тях, да влезе друг в тази възраст на негово място. Много отбори и с право се хвалят, че имат развита детско-юношеска школа, че дават пари, имат бази и терени – тогава нека да даваме право на момчетата и да играят.”