Илия Груев е аут за мачовете на България в Лигата на нациите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Халфът на Лийдс е с увреден менискус и ще отсъства от терените около месец

Груев получи травма в коляното още в началото на мача и беше заменен в 20-ата минута от Джо Родуел. Първоначалните прогнози не бяха обнадеждаващи, но след медицинските прегледи стана ясно, че той ще може да се върне на терена в началото на ноември.

Това означава, че Илия Груев ще пропусне предстоящите мачове на националния отбор на България в турнира Лига на нациите през този месец. България, която до момента е събрала четири точки в група C3 на турнира, ще се изправи срещу Люксембург на 12-и октомври в Пловдив и три дни по-късно ще гостува на Северна Ирландия. Тези две срещи могат да бъдат решаващи за крайното класиране на България в групата и за това дали отборът ще се изкачи в по-горна дивизия в следващото издание на Лигата на нациите.

До момента 24-годишният дефанзивен халф има 18 мача за националния отбор на България, но все още чака да отбележи първия си гол. Той е и третият капитан на отбора, като носи капитанската лента в отсъствието на Кирил Десподов и Георги Костадинов. Груев е важна фигура и за Лийдс, като е бил титуляр във всички осем мача на отбора в английската Лига Чемпиъншип този сезон, където Лийдс се бори за изкачване във Висшата лига.