Има сделка: Андре Онана ще продължи кариерата си в Ман Юнайтед
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Интер ще продаде титулярния си вратар на английския гранд

Камерунският вратар на Интер Андре Онана ще бъде заместникът на Давид де Хеа в Манчестър Юнайтед. Трансферният гуру Фабрицио Романо обяви, че Онана ще продължи кариерата си на “Олд Трафорд”, след като “червените дяволи” са се съгласили да платят 50 млн. евро за правата на 27-годишния страж. Ман Юнайтед може да плати на Интер още 5 млн. евро под формата на бонуси.

Привържениците на Интер имаха голямо желание Онана да остане на „Джузепе Меаца“, но в крайна сметка той ще продължи кариерата си във Висшата лига. Онана бе ключова фигура за Интер след преминаването си в тима през 2022 г. Преди това той изкара 4 години в Аякс, където работи с Ерик тен Хаг и сега двамата ще се съберат на “Олд Трафорд”.

Ман Юнайтед позволи на испанския вратар Давид де Хеа да напусне клуба като свободен агент, след като не поднови договора му. “Червените дяволи” вложиха всички усилия в привличането на Онана, който е по-млад от Де Хеа и играе по-добре с крака, което е важно за стила, налаган от нидерландския мениджър на “червените дяволи”.

Интер пък ще трябва да търси нов вратар, след като Ханданович и Онана си тръгват, така че задачата на ръководителите на “нерадзурите” няма да бъде лесна. Твърди се, че италианският гранд може да привлече Ян Зомер от Байерн Мюнхен.