Има сделка – в Барса приеха орязване на заплатите със 122 млн
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дълговете на каталунците са около половин милиард евро

Временният борд на Барселона може да си отдъхне – поне за кратко.

Босовете на каталунците обявиха, че са постигнали споразумение с играчите на тима за съкращаване на общия размер на заплатите с внушителните 122 милиона евро.

Тежките преговори за орязването на възнагражденията, наложено от задущаващата финансова криза на “Камп Ноу”, стартираха на 11 ноември и продължиха до снощи.

Първото предложение на борда е включвало намаляване на заплатите със 190 милиона евро, но преговарящите страни са се споразумели за 122 милиона.

Средствата, които ще бъдат спестени идват от подписването на нови контракти с футболистите, включително Жерар Пике, Марк-Андре тер Стеген, Френки де Йонг и други, в краткосрочен план.

“Днес страните постигнаха принципно споразумение, което позволява корекция на заплатите за текущия сезон на стойност от 122 милиона евро,” се казва в обявления на клубния сайт на Барселона.

През следващите три сезона три сезона Барселона ще отделя по 50 милиона евро на година за заплати.

Клубът от “Камп Ноу” изпитва изключиелно сериозни финансови затруднения. Към юни 2020 година дълговете на Барса са били 488 милиона евро.

Шефовете на клуба все пак уверяват звездите на тима, че те биха могли да се върнат към обичайните нива на възнагражденията си при подобряване на икономическата ситуация, влошена заради пандемията от коронавирус.