Интер е отправил колосална оферта за Меси през 2006 г.
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Интер е искал да закупи Меси преди 14 години за 250 млн. евро

Бившият президент на каталунския гранд Барселона Жоан Лапорта разкри пред испанските медии, че преди през 2006 година клубът е отказал оферта за Лионел Меси, която е била на стойност 250 милиона евро от Интер.

Лапорта бе най-важната фигура в „блаугранас” в периода от 2003-а до 2010-а година и сега отново е сред фаворитите за президент на каталунците след отказването на Хосеп Мария Бартомеу. Той говори пред радио Onda Cero в понеделник, като разкри любопитна подробност, че е отказал огромна офертаза Меси от Интер през 2006 г.

„Никой, който обича Барселона, няма съмнения за Меси. Надявам се да стана президент, а след това веднага ще говоря с него. Не приехме предложение от 250 милиона евро за него през 2006 година. Тогава Масимо Морати искаше да привлече Меси. Имахме план да се възстановим от драматична финансова ситуация при нас”, коментира Лапорта.

„Можехме с едно приемане да оправим положението при нас, но тогава решихме да започнем да работим по-здраво с голяма страст и любов. Ние искахме да направим хората щастливи, което не е електорално обещание. Това беше правилното, моралното и точното решение в този момент за клуба”, каза още Лапорта.