google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Чилийският нападател Алексис Санчес е в страхотна форма, откакто футболът се завърна в Италия, като ръководството на “нерадзурите” иска да го задържи за постоянно. Санчес вече играе жизненоважна роля в състава на Конте, а преди няколко месеца изглеждаше, че кариерата му е в застой.

Алексис демонстрира страхотна форма при трудни обстоятелства, дори когато нерадзурите нямаха най-добрите си дни. Един-единствен гол през септември срещу Сампдория и две асистенции бяха единственият му принос за тима на Интер, преди сезонът да бъде прекратен през март, а Антонио Конте му даде титулярно място само два пъти през първите три месеца на 2020 г.

Има причина обаче нападателят отдавна да се смята сред най-добрите офанзивни играчи и той демонстрира толкова много през последните седмици, което е забележително прераждане. Към днешна дата Интер е вкарал 26 гола в Серия А и Купата на Италия, след като кампанията се възобнови, а в девет от тях е бил замесен Алексис Санчес, като бившата звезда на Арсенал вкара две попадения и записа седем асистенции. Тази форма на чилиеца накара Антонио Конте да се доверява все по-често на чилиеца.

„Подписахме с Алексис заради неговата класа. За съжаление го загубихме като опция за дълго времо поради контузия“, каза Конте пред репортери след мача срещу Бреша в началото на юли.

„Сега той започва да се представя все по-добре, дори ако все още не е Санчес, който толкова харесвах в Англия”, добави Конте.

След като се труди толкова дълго, за да възстанови най-добрата си форма, със сигурност може да се каже, че и Санчес, и Интер ще искат чилиеца да остане в Милано. Първият приоритет на клуба е да удължи договора за наем на нападателя и за турнира Лига Европа.

Както Конте призна, 31-годишният чилиец все още не е достигнал най-добрата си форма на Сан Сиро, но той е доказал, че предвид времето за игра и увереността, все още има качеството да направи разликата и да спечели важни мачове за Интер.