google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Интер обмисля възможността да подпише с една от звездите на Манчестър Юнайтед Дони ван де Беек в потенциална размяна на играчи, включваща Кристиан Ериксен

Новина на италианското издание Tuttosport съобщава, че полузащитникът на Манчестър Юнайтед Дони ван де Беекк се очертава като трансферна цел за италианския гранд Интер Милано. “Нерадзурите” преценяват възможността да подпишат с нидерландеца като част от сделка за размяна на играчи, включваща Кристиан Ериксен.

Дони ван де Беек, който е продукт на младежката академия на Аякс, подписа с Манчестър Юнайтед миналото лято, но му е трудно да се наложи като редовен играч в стартовия състав на Оле Гунар Солскяер. От 18-те му участия във всички състезания, само две са като титуляр във Висшата лига. Решението на 23-годишния младеж да премине на Олд Трафорд беше критикувано от бившия мениджър на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал не толкова отдавна. И сега, Интер Милано се надява да се възползва от ситуацията и да направи сделка с “червените дяволи”, в която да подпишат с нидерландеца през януари, а Ериксен да премине на “Олд Трафорд”.

Ериксен подписа с Интер в началото на годината, след като бе закупен от Тотнъм и към него имаше огромни очаквания – едва ли не да бъде лидерът на “синь-черните”. Въпреки това, трансферът не успя да се реализира според плановете за датчанина, тъй като той се мъчеше да намери място за себе си във формацията на Антонио Конте. След като прекара по-голямата част от времето си в Италия, затопляйки пейката, Ериксен ще търси трансфер следващия месец, а изпълнителният директор на Интер Бепе Марота потвърждава същото по-рано тази седмица. „Ериксен е в списъка с трансфери, потвърди го и Пиеро Аусилио. Той има проблем да се пребори за титулярно място и е ненужен в отбора”, каза той.

Ситуацията с Ериксен доведе до интерес от редица клубове в цяла Европа, като Манчестър Юнайтед също се смята, че е сред клубовете, които следят ситуацията на 28-годишния играч. Тимът на Интер пък иска да използва това в своя полза и да направи сделка, при която Ван де Беек да се премести в Италия, докато Ериксен се завръща в Англия.

Смята се, че Интер обмисля сделки от подобен характер с участието на Гранит Джака от Арсенал, както и Леандро Паредес от Пари Сен Жермен. Но в доклада се твърди, че голямата трансферна цел на Интер ще бъде халфа на Манчестър Юнайтед Дони ван де Беекк.