Интер крушира срещу Удинезе, столът на Индзаги се клати
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Нерадзурите" вече имат три загуби в Серия А от седем мача

Интер допусна пълен обрат и загуби гостуването си на Удинезе от 7-ия кръг на Серия А с 1:3. “Нерадзурите” показаха много колеблива игра в Удине и допуснаха трето поражение от началото на сезона, а “зебрите” поне за момента са на върха в класирането.

Срещата на “Дачия Арена” не предвещаваше да е тежка за гостите, които откриха още в 5-та минута. Тогава от пряк-свободен удар Николо Барела беше изключително прецизен и завъртя топката над стената и право в ъгъла на Силвестри, който просто беше безпомошен.

След 17 минути обаче Удинезе също стигна до статично положение, от което последва центриране, а защитата на “нерадзурите” не се ориентира добре и Шкриняр си отбеляза автогол.

Симоне Индзаги прибегна до двойна смяна още преди да е изминал и половин час игра, изваждайки декорираните с жълти картони Алесандро Бастони и Хенрик Мхитарян.

Натискът на Удинезе продължи с пълна сила, но само добрите намеси на Ханданович ги лиши от обрат. След почивката домакините не спряха с постоянните си атаки, а четвърт час преди края Деулуфеу нацели и страничния стълб.

Така се стигна до 84-та минута, когато именно Деулуфеу центрира от корнер, а на първа греда Бийол завъртя топката в противоположния ъгъл, оставяйки Ханданович безпомощен за 2:1.

В добавното време Удинезе нанесе решаващия си удар. Деулуфеу получи отдясно на наказателното поле и сложи топката на Арслан, който плонжира и с глава заби кълбото под напречната греда и зад Ханданович.

Така Удинезе продължава страхотната си серия в Калчото и с петия си успех вече са на първото място с 15 точки – с една пред Наполи, Милан и Аталанта, които обаче не са изиграли своите срещи от кръга. Интер пък остава шести с 12 пункта.

Това може и да е последната капка на търпението на ръководството на “нерадзурите” към Симоне Индзаги и е много възможно след паузата за националните отбори “Змията” да е с нов старши треньор.