Интер, Милан и Ювентус в битка за Николо Бертола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Младата звезда на Специя е апетитна хапка с изтичащ договор в края на сезона

Интер, Ювентус и Милан са сред отборите, които проявяват интерес към младия защитник на Специя, Николо Бертола, като потенциална възможност за безплатен трансфер, твърди “Gazzetta dello Sport”. Договорът на Бертола със Специя изтича през юни 2024 г., след като той последно преподписа през 2022 г.

Специя прави всичко възможно да осигури удължаване на контракта на 21-годишния защитник и планира да засили преговорите с неговия агент в близките дни. Въпреки това, ако Бертола реши да не приеме предложението, той ще бъде примамлива опция за водещите клубове в Италия да го привлекат без трансферна сума през лятото.

Интер вече е осъществил контакт с представителите на играча, а това не е изненадващо, тъй като клубът често се възползва от възможности за безплатни трансфери и има интерес към изграждането на отбор около млади таланти, особено с оглед на стратегическите намерения на собствениците им, Oaktree Capital.

Милан също ще търси засилване на конкуренцията в отбрана, а и “росонерите” имат спешна нужда от италиански футболисти, за да изпълни изискванията за квоти в Серия А.

Ювентус пък може да изпревари конкуренцията с оферта още през януари, тъй като ще искат да намерят заместник на контузилия се Глейсон Бремер, който е аут до края на сезона. Ако грандът от Торино предложи трансферна сума, е много вероятно Специя веднага да приеме, за да не изгуби защитника си без пари 6 месеца по-късно.