Интер мина и през Парма по пътя към Скудетото
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Алексис Санчес отбеляза двете попадения за "нерадзурите" на "Стадио Енио Тардини"

Отборът на Интер записа шеста поредна победа в Серия А, след като надигра тима на Парма с 2:1 като гост в двубой от 25-ия кръг на първенството. С два гола за успеха на “нерадзурите” се отличи Алексис Санчес, като на два пъти головото подаване му предостави Ромелу Лукаку.

С този успех тимът на Антонио Конте събра 59 точки и има шест повече от втория Милан. “Нерадзурите” летят към първа титла в Италия от сезон 2009/10, когато триумфираха в Серия А под ръководството на Жозе Моуриньо.

“Синьо-черните”започнаха в схема 3-5-2 като любопитното бе, че Алексис бе избран за партньор на Лукаку на върха на атаката. Чилийският национал се отблагодари на Конте по най-добрия начин, вкарвайки и двата гола за своя тим.

Първото полувреме на “Стадио Енио Тардини” не предложи попадения. Домакините от Парма стояха добре на терена и дори имаха леко надмощие във владеенето на топката, но пък точните удари бяха в повече за Интер, като Хакими и Лукаку имаха добри възможности да открият резултата.

Интер вдигна оборотите в началото на второто полувреме и бързо предреши крайния изход на срещата. В 54-ата минута Лукаку комбинира с Алексис Санчес и чилиецът се разписа за 0:1.

В 62-рата минута белгийският нападател на Интер отново пусна отличен пас за Алексис и с прецизен удар нападателят на гостите не остави шансове на Луиджи Сепе – 0:2.

Парма върна интригата в мача в 71-вата минута с попадение на Ернани. Бразилският полузащитник се разписа във втори пореден мач за домакините, като вкара петото си попадение през сезона.

В следващите минути домакините хвърлиха доста сили да отбележат изравнително попадение, но без успех. В добавеното време Парма имаше две статични положения пред вратата на съперника, но не успя да се възползва. След това поражение “пармалатите” останаха с актив от 15 точки на 19-ото място и са сериозно застрашени от изпадане, тъй като са на шест пункта от безопасната зона.