Интер остава плътно зад Наполи след 1:0 над Рома
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лаутаро Мартинес вкара единствения гол на "Стадио Олимпико"

Интер победи Рома с 1:0 в дербито на осмия кръг на италианската Серия А, като капитанът Лаутаро Мартинес отбеляза единствения гол след час игра. Това е четвъртата поредна победа за Интер като гост на „вълците“, която изкачва отбора на второ място в класирането с 17 точки, само на две зад лидера Наполи. Рома, от своя страна, остава на десета позиция с 10 точки, което може да доведе до натиск върху треньора Иван Юрич.

Мачът започна активно с ударени греди и от двата отбора. В 11-ата минута Пелегрини центрира опасно, но недобра намеса на вратаря Ян Зомер доведе до удар в гредата. Само две минути по-късно, Хенрих Мхитарян от Интер разтресе напречната греда със силен удар от 25 метра.

Голът на Мартинес дойде след грешка на Никола Залевски и опит на Зеки Челик да изчисти топката, но я прати право на пътя на аржентинския нападател, който се възползва и не остави шанс на стража на Рома, Миле Свилар.

В последните минути на мача Ян Зомер се отличи с ключово спасяване след удар на Матиас Суле, което запази преднината и трите точки за Интер.