Интер продължава да мечтае, повали и Леверкузен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Интер направи огромна крачка към спечелването на първи континентален трофей от 2010 година насам, класирайки се за полуфиналите в Лига Европа след успех над Байер Леверкузен с 2:1.

Двубоят в Дюселдорф ще остане завинаги в съзнанението на белгийския таран на Нерадзурите Ромелу Лукаку, който с попадението си стана първият футболист, разписвал се в 9 поредни срещи в надпреварата.

Интер се сдоби с преднина след четвърт час игра, когато Никола Барела се разписа с деликатен външен удар от границата на наказателното поле, след като шут на Лукаку беше блокиран.

Изтичаше 21-ата минута, когато белгийският стрелец дублира аванса на Интер с типично попадение, в което физическата му мощ си каза думата.

Германците отказаха да се предадат съвсем скоро след това – в 25-ата минута, тяхната звезда Кай Хаверц намали на 2:1 с гол от малък ъгъл след асистенция на Кевин Фоланд.

Стотина секунди по-късно се стигна до конфузна ситуация. Реферът отсъди дузпа за игра с ръка на Дейли Синкгравен. Лукаку вече бе застанал зад топката, когато се наложи положението да се прегледа с ВАР, което пък доведе до отмяната на наказателния удар.

Съперниците предложиха изключително открит и офанзивен футбол, отправяйки над 25 удара към двете врати. Леверкузен имаше известно предимство във владеенето на топката, но пък тактическата зрялост на Интер не позволи това да се окаже решаващо.

В самия край на срещата арбитърът Карлос дел Серо отсъди втора дузпа след нарушение на Карим Белараби, но невярващите играчи на Интер за втори път трябваше да станат свидетели на отмяна на 11-метровия наказателен удар след намеса на ВАР.

В полуфиналите на турнира, които ще се състоят на 16 август Нерадзурите ще се изправят срещу победителя в 1/4-финалната двойка Шахтьор (Донецк) – Базел.

Финалът е на 21 август.