Интер разкъса Салернитана и отново се качи на върха в Серия А
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лаутаро Мартинес наниза три гола след над 450 минути голова суша

Интер се върна към победите в Серия А по най-убедителния начин – с победа 5:0 над последния в класирането Салернитана. На “Сан Сиро” феновете видяха дъжд от голове и хеттрик на Лаутаро Мартинес, който не се беше разписвал в Калчото от 17-ти декември.

Срещата в Милано започна активно за гостите, като още в 4-та минута имаха отличен шанс да открият, след като Милан Джурич навлезе в наказателното поле и пусна встрани към Верди, но от 11 метра необезпокояван, той прати топката над вратата.

В 19-та минута Лаутаро Мартинес получи центриране в пеналта и стреля, но разтресе напречната греда. Само три минути по-късно обаче той прекъсна головата си суша, която бе продължила над 450 минути. Той получи извеждащо подаване от Барела и обърна топката в обратния ъгъл с десния крак, за да открие.

Пет минути преди почивката отново Барела изведе Мартинес, който си освободи пространство между двама защитници и без проблем прати топката в мрежата.

След полувремето започна и истинската наказателна акция на Интер. В 56-та минута Джеко получи топката отдясно и центрира остро по земя към Мартинес, а той нямаше проблеми да реализира хеттрик с прецизен изстрел.


В 69-та минута резултатът набъбна до 4:0, след като Робин Госенс върна топката почти от аута към Джеко на първа греда и босненецът не сбърка.


Само пет по-късно Дъмфрис се откъсна отдясно на скорост и изведе Джеко на отлична позиция около дузпата, а от там нападателят нямаше как да направи друго освен да вкара за 5:0.

Така “нерадзурите” събраха 58 точки на върха в Серия А, оставяйки Наполи и Милан зад себе си с по точка по-малко. Салернитана пък е на последното място с 15 пункта.