Интер спечели визитата си на Удинезе, Лукаку блесна с 2 гола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Интер спечели двубоя си от 22-рия кръг на Серия “А” срещу Удинезе на “Дачия Арена” с 2:0. В герой за “нерадзурите” се превърна нападателят Ромелу Лукаку, който вкара и двата гола през второто полувреме.

По този начин Интер прекъсна серията си от три поредни равенства в Серия “А”. Победата бе жизненоважна за “нерадзурите”, които можеше да изостанат още повече от лидера Ювентус, ако отново бяха допуснали грешна стъпка.

Антонио Конте заложи като титуляри на трите си нови попълнения през зимата – Кристиан Ериксен, Ашли Йънг и Виктор Моузес. Самир Ханданович и Лаутаро Мартинес пък пропуснаха срещата съответно поради контузия и наказание.

Играта бе равностойна в началните минути на двубоя, като Ериксен и Родриго де Паул пробваха по един шут за двата отбора. Като цяло първото полувреме бе скучно за феновете и не предложи много положения за гол.

В 64-ата минута отборът на Интер откри резулата. Ромелу Лукаку порази целта, след като се възползва от първата си добра ситуация в мача. Белгийският национал вкара и втори гол шест минути по-късно, след като се разписа от дузпа за нарушение срещу Алексис.

В 80-ата минута Удинезе можеше да вкара почетен гол, но шутът на Кевин Лазаня мина много близо до гредата. Това бе и последното по-добро положение за домакините в срещата.

До края на двубоя нов гол не падна и Интер спечели мача с 2:0, с което събра 51 точки в своя актив и се доближи на 3 пункта до лидера Ювентус. Отборът на Удинезе пък остана на 15-ата позиция в таблицата с 24 пункта.