Интер успя да удържи Манчестър Сити на “Етихад”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
0:0 между финалистите в Шампионската лига през 2023 година

Манчестър Сити и Интер завършиха 0:0 в мач от първия кръг на Шампионска лига, като и двата отбора изпуснаха множество възможности за гол. „Гражданите“ могат повече да съжаляват, че не успяха да отбележат, тъй като вратарят на Интер, Ян Зомер, се представи изключително на „Етихад“.

Маркус Тюрам направи сериозен пропуск в 41-ата минута, след като получи добър пас в наказателното поле на Сити, но ударът му беше разочароващ и топката излезе в аут. Минутите преди края на първото полувреме видяха още една решаваща намеса на Зомер. В 43-ата минута Кевин Де Бройне получи отличен пас от Джак Грийлиш и се оказа сам срещу швейцарския страж, но ударът му беше отразен.

След почивката Интер също имаше своите шансове. В 52-ата минута Матео Дармиан бе изведен сам срещу Едерсон, но вместо да стреля, опита да върне топката с пета към Николо Барела или Тюрам, допускайки груба грешка.

Манчестър Сити натисна сериозно в търсене на гол, като най-добрият им шанс дойде в 69-ата минута. Фил Фодън се оказа на отлична позиция в наказателното поле, но Ян Зомер отново показа класа, спасявайки удара му. В последните моменти на мача, Жереми Доку проби и центрира в наказателното поле, където Гюндоган бе оставен непокрит и стреля с глава, но топката прелетя над вратата.