Интересно: Левски привлича няколко опитни футболисти
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков изненадващо обяви, че отборът ще бъде подсилен от няколко опитни футболисти преди началото на новия шампионат.

В първата си среща Сините се изправят срещу коравия тим на Берое, предвождан от Димитър Димитров, но това, изглежда, не тревожи особено най-добрият голмайстор на тима от “Георги Аспарухов”

“Мисля, че ще вземем няколко опитни футболисти и ще се получи добър отбор, а това предстои в следващите дни“, коментира днес Сираков.

„Да, Левски ще преболедува и винаги може да се получи някоя загуба, но в никакъв случай не съм песимист за старта на сезона. Берое е силен съперник, но пък наскоро ги бихме в Стара Загора, така че нека не ни отписват.“

Сираков, разбира се, наблегна на изключително тежкото финансово положение на клуба и необходимостта от затягането на коланите.

“Може и още да се свият разходите за заплати, не сме постигнали още това, което съм си поставил като цел. Сигурен съм, че с много по-малко средства ще можем да стегнем добър отбор.

“Втората стъпка е свързана с приходите, където се работи по няколко трансфера или по-точно казано – около три. Най-конвертируеми са Станислав Иванов, Паулиньо и Робърта, като обща цена за тримата от около 4 милиона лева решава почти всички належащи проблеми пред клуба.

“Дали ще успеем да направим трансфери и за колко е трудно да се каже, но това е все пак перспектива и работим доста усилено да успеем.”

Сираков подчерта още веднъж колко важна е кампанията с членски карти.

„Успехът ще зависи от това доколко достъпни са тези карти за левскарите, колко лесно могат да се сдобият с тях и най-вече от начина, по който комуникираме с привържениците“, заяви Сираков.

„Не мога да кажа, че имам конкретни очаквания колко хора ще се купят членски карти, защото е факт, че дарителската кампания и подновяването на сезонните билети не вървят, както ни се иска.“

„Казвал съм го много пъти вече. Нямаме нерешими проблеми. Ако не се бяха натрупали оперативните задължения от около 5 милиона от февруари досега, щяхме значително по-бързо да се справим. Това е истината – тези 5 милиона ми създадоха доста безсънни нощи.“