Интересно: Левски привлича няколко опитни футболисти

Прочетена:163
Интересно: Левски привлича няколко опитни футболисти 1
0 0

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков изненадващо обяви, че отборът ще бъде подсилен от няколко опитни футболисти преди началото на новия шампионат.

В първата си среща Сините се изправят срещу коравия тим на Берое, предвождан от Димитър Димитров, но това, изглежда, не тревожи особено най-добрият голмайстор на тима от “Георги Аспарухов”

“Мисля, че ще вземем няколко опитни футболисти и ще се получи добър отбор, а това предстои в следващите дни“, коментира днес Сираков.

„Да, Левски ще преболедува и винаги може да се получи някоя загуба, но в никакъв случай не съм песимист за старта на сезона. Берое е силен съперник, но пък наскоро ги бихме в Стара Загора, така че нека не ни отписват.“

Сираков, разбира се, наблегна на изключително тежкото финансово положение на клуба и необходимостта от затягането на коланите.

“Може и още да се свият разходите за заплати, не сме постигнали още това, което съм си поставил като цел. Сигурен съм, че с много по-малко средства ще можем да стегнем добър отбор.

“Втората стъпка е свързана с приходите, където се работи по няколко трансфера или по-точно казано – около три. Най-конвертируеми са Станислав Иванов, Паулиньо и Робърта, като обща цена за тримата от около 4 милиона лева решава почти всички належащи проблеми пред клуба.

“Дали ще успеем да направим трансфери и за колко е трудно да се каже, но това е все пак перспектива и работим доста усилено да успеем.”

Сираков подчерта още веднъж колко важна е кампанията с членски карти.

„Успехът ще зависи от това доколко достъпни са тези карти за левскарите, колко лесно могат да се сдобият с тях и най-вече от начина, по който комуникираме с привържениците“, заяви Сираков.

„Не мога да кажа, че имам конкретни очаквания колко хора ще се купят членски карти, защото е факт, че дарителската кампания и подновяването на сезонните билети не вървят, както ни се иска.“

„Казвал съм го много пъти вече. Нямаме нерешими проблеми. Ако не се бяха натрупали оперативните задължения от около 5 милиона от февруари досега, щяхме значително по-бързо да се справим. Това е истината – тези 5 милиона ми създадоха доста безсънни нощи.“

Сподели