Испания отнесе Швейцария с 4:1 и човек по-малко
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Европейският шампион не се затрудни, въпреки че игра 70 минути с 10 души

Испания постигна впечатляваща победа с 4:1 над Швейцария в мач от Лигата на нациите, въпреки че игра с човек по-малко цели 70 минути.

Мачът започна ударно за испанците, когато в 3-та минута Хоселу отправи мощен удар от близко разстояние, но вратарят на Швейцария, Грегор Кобел, направи феноменално спасяване. При последвалия корнер Ламин Ямал центрира, а Хоселу се възползва от шанса си и отбеляза с глава за 1:0.

Швейцария успя бързо да отговори, когато Брийл Емболо проби по левия фланг и намери непокрития Бечир Омерагич, който вкара във вратата. Голът обаче беше отменен след преглед с ВАР заради игра с ръка на Рему Фройлер.

В 13-ата минута Испания организира светкавична контраатака, завършена от Нико Уилямс с удар, който бе отразен от Кобел. Фабиан Руис бе на правилното място за добавката и покачи на 2:0.

Нещата се усложниха за Испания в 20-ата минута, когато Робин Льо Норман бе изгонен с директен червен картон за задържане на Брийл Емболо. Швейцария опита да се възползва, като Зеки Амдуни удари гредата от пряк свободен удар, а по-късно намали резултата на 1:2 с гол от близка дистанция след корнер.

Въпреки численото си намаление, Испания продължи да атакува. В 77-ата минута Фабиан Руис отбеляза втория си гол, като с удар от движение направи 3:1, а само три минути по-късно Хоселу организира бърза контраатака, подавайки на Феран Торес, който хладнокръвно завърши за крайното 4:1.