Испания с летящ старт в европейските квалификации, дебютант с 2 гола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Успешен дебют за Луис де ла Фуенте начело на "Ла Фурия Роха"

Испания победи Норвегия с 3:0 в първи двубой за двете страни в квалификациите за Евро 2024. С този успех възпитаниците на Луси де ла Фуенте оглавиха група А заедно с Шотландия, която записа успех с 3:0 над Кипър по-рано днес.

Луис де ла Фуенте заложи на схема 4-2-3-1 в дебюта си начело на испанския национален отбор. Кепа започна на вратата, а пред него в защита действаха Карвахал, Начо, Лапорт и Балде. В средата на терена като опорни халфове бяха разположени Родри и Мерино, а по-напред действаха Олмо, Аспас, Гави, докато на върха на атаката бе Мората.

Срещата започна по отличен начин за Испания. В 13-ата минута Алехандро Балде намери Дани Олмо, който прониза вратаря на Норвегия за 1:0. Испанският тим имаше тотален контрол върху топката до почивката, като допусна само един точен удар към своята врата.

В 56-ата минута Маркус Педерсен от състава на скандинавците можеше да изравни, но шутът му бе блокиран. Испания отговори с няколко добри атаки, при които обаче липсваше завършващия удар.

В заключителните минути Луис де ла Фуенте направи ключови смени. Той пусна в игра Хоселу и Фабиан Руис на местата на Мората и Мерино.

В 83-ата минута домакините сложиха точка на спора с втори гол. Фабиан Руис със страхотно центриране намери Хоселу, който с глава се разписа за 2:0 и зарадва феновете на “Естадио ла Росаледа”. Това бе и първи гол с националната фланелка за нападателя на Еспаньол, като това бе и негов дебют.

32-годишният нападател вкара нов гол секунди по-късно и надали е мечтал за подобен дебют с фланелката на своята родина. Изстрел на Микел Оярсабал бе спасен от вратаря на гостите, като топката попадна в Хоселу, който с прецизен шут направи 3:0.

Така “Ла Фурия Роха” стартира с убедителен успех в квалификациите за Евро 2024. След три дни испанският тим гостува на Шотландия във втория си мач в група А.